HVphotography - Equine photographer

De stralende bruid die ik vandaag in Enschede voor de lens heb, is geboren en getogen in Zuid-Duitsland. Aan Maria zul je dat niet snel merken, maar een grote groep Duitse familie en gasten verraadt haar roots. Het is bloedheet en zonovergoten als ze met een grote lach op haar gezicht, zittend in een bakfiets door het schrille contrast van industriële en moderne architectuur van het Roombeek naar de ceremonie wordt gebracht. Aan het stuur zit haar bruidegom, Nick. Met een kort baardje, vintage petje en gilet en een stoere, houten vlinderstrik zet hij de toon voor het ‘bohemian’ thema van de bruiloft. Ik kan niet anders dan glimlachen van het speelse, verliefde geluk dat het tweetal uitstraalt. Het is typerend voor ze.

Liefde bracht Maria naar Enschede. Sinds jaar en dag is Nick een fanatiek slackliner en rotsklimmer. Het zijn echte lifestyle sporten, waarvoor Nick met een hechte groep vrienden vanuit Enschede vele verre reizen gemaakt heeft. Eén zo’n reis bracht hem jaren terug in Zuid-Duitsland, waar hij voor een tussenstop op een festival een slaapplek zocht. Maria reageerde op zijn internetoproep: bij haar kon de onbekende Nick wel een nachtje slapen. Vandaag trouwen ze. Voor hun gedeelde liefde voor rotsklimmen zijn ze regelmatig op pad, in de natuur. Maar Enschede werd gekozen als plek voor hun liefdesnest.

Mijn dag begon in hun prachtige singelwoning, die ze samen hebben opgeknapt en omgetoverd tot een warm thuis. In hun knusse, groene tuin (met kruidentuintje en kippen voor verse eieren!) mocht ik de eerste portretten van hen als bruidspaar maken. Het witte kerkje aan de overkant van de straat vormde een prachtig decor toen ik fotografeerde hoe Nick, met zijn bruid in de bakfiets geladen, begon aan de tocht naar de ceremonie. Hals over kop heb ik mij naar de Twentse Welle gehaast. Naast de vijver bij de gerenoveerde Menko textielfabriek zullen Nick en Maria elkaar dadelijk het jawoord geven. Ik moest het opnemen tegen de sportieve bruidegom om eerder over te zijn en hun aankomst vast te leggen. Het zomerse weer was mijn redding: Nick heeft het rustig aan gedaan. Samen met de gasten, die zich fraai naar het thema gekleed hebben, sta ik klaar als ze arriveren.

Ik sta klaar als Maria’s vader haar naar de ceremonie brengt en ik sta klaar als Nick haar de ring omdoet. Er is een prachtige set trouwringen, gemaakt door lokale goudsmid UNI10. Ze worden gepresenteerd op een fossiele ammoniet die door Nicks ouders is meegebracht uit Nepal. Nick heeft hem zelf doorklieft om het schaaldier bloot te leggen dat zich er miljoenen jaren in verborgen heeft gehouden. Na de ceremonie ontvluchten alle feestgangers de brandende zon en begeven ze zich naar de naastgelegen Gastrobar bijRozendaal voor de receptie. Als de taart aangesneden is en de gasten zich laven aan alle hapjes en drankjes, fotografeer ik het bruidspaar in de karakteristieke omgeving van het Roombeek, de wijk die na de vuurwerkramp schitterend herboren is. We hebben geluk als een bewoner ons binnenlaat in de markante Ekenhof. Snel kunnen we een paar prachtige, bijna surrealistische platen maken in het futuristische interieur, voordat Nick en Maria zich weer bij hun gasten voegen om samen de liefde te vieren, die begon met een internetoproep voor een slaapplaats in Zuid-Duitsland…

Lieve Nick en Maria, het was een genot om jullie prachtige bruiloft te fotograferen. Jullie zijn een fantastisch, lief en zorgzaam stel. Ik wens jullie al het geluk in jullie leven samen!

 

 

Welkom bij HVphotography.nl! Een uit de hand gelopen hobby waar (studio)fotografie met een oog voor spontane momenten, details, frisse heldere kleuren centraal staat. Waar foto's waardevolle herinneringen worden. Voor een indruk van mijn fotografie, kijk dan gerust in mijn portfolio (zie rechtsbovenin). Hieronder vind je verschillende leuke blogberichten van de afgelopen periode! Mocht je meer informatie willen of contact opnemen, dan kan dat natuurlijk via info@hvphotography.nl. Wij kijken uit naar je bericht!

m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com

Copyrighted Image