Scroll or use arrow keys to navigate the site

Drie tips voor fotografie op een zonnige dag!

Fotograferen op een zonnige dag: het lijkt het meest ideale weerstype voor een fotosessie. Echter: niets is minder waar! Fel zonlicht zorgt voor harde schaduwen en vaak ga je knijpen met je ogen. Dat staat natuurlijk niet mooi op de foto. Daarom hieronder wat tips, wanneer je toch wil fotograferen!

Tip 1: Kies het tijdstip waarop je fotografeert zorgvuldig

Probeer op dagen met veel zonlicht te vermijden dat je midden op de dag gaat fotograferen. De zon staat dan hoog en het is eigenlijk onmogelijk om ervoor te zorgen dat je in de schaduw kunt fotograferen. Zorg er daarom voor dat je vroeger inde ochtend of later in de middag fotografeert. Zeker als er weinig schaduw is op jouw fotolocatie. Dat brengt ons meteen bij tip 2.

Tip 2: Creëer schaduw

Wanneer je fotografeert met erg veel licht dan krijg je de beste resultaten wanneer je de schaduw kunt opzoeken. Dat kan bijvoorbeeld in een bos zijn. Heb je dat niet voor handen, probeer dan eens of je een beter resultaat krijgt door personen met hun rug naar de zon toe te zetten. Dat voorkomt meteen dat mensen met hun ogen gaan knijpen. Het nadeel is dan wel dat de achtergrond erg licht wordt en de personen juist donker op de foto kunnen staan.

Tip 3: Gebruik een reflectiescherm

Als je met tegenlicht fotografeert, dan kan je gebruik maken van een reflectiescherm om toch wat extra licht terug te kaatsten naar je onderwerp. Let wel op! Ook het reflectiescherm kán ervoor zorgen dat mensen gaan knijpen met hun ogen. Kijk daar goed naar tijdens de sessie!

Dat waren de 3 tips om een beter resultaat te krijgen op een zonnige dag! Welke tips wil jij gaan toepassen in jouw foto’s en welke tips heb jij nog meer?

Copyrighted Image